Spesialsøk

SmellersokSPESIALSØK som aktivisering

Hunden er en stor ressurs for oss mennesker. Dens egenskaper brukes blant annet til søk etter savnede personer, søk etter sedler, etter narkotika og eksplosiver. Den brukes som besøkshund og terapihund på skoler, sykehus og institusjoner.

Hundens luktesans er unik, (og for ytterligere lesing her henviser jeg til kapittel 5 i Egtvedt og Køstes bok «Rundering i teori og praksis»)

Hunden kan søke etter kantareller, nøkler, mobiltelefoner eller finne en spesiell mengde valuta. Den kan læres opp som epelepsi- og diabeteshund og den kan detektere kreft (se http://www.medicaldetectiondogs.org.uk). Den kan angi riktig tidspunkt for kunstig befruktning av kyr. Hunden kan også brukes til å påvise gasslekasjer, finne råte i stolper, finne rust i ledninger og er til hjelp for politiet i kriminalsaker. Den finner lik, skytevåpen og kan søke i vann. Hunden kan finne forskjellige skadedyr, den kan påvise illegale DVDer og den finner kilden til hvor en brann har oppstått – dette er bare NOE av det våre fantastiske firbente venner kan læres opp til å gjøre!

Mye av det som er nevnt over går under begrepet spesialsøk. Spesialsøk er en fantastisk aktivitet for deg og din hund, og en aktivitet som hunden bare elsker.

Se video

Mer om kurset her