Rallylydighet kursmal

logo-ehk-uten-tekst-med-2-farger.jpg

Hovedfokuset til rallylydighet ligger på glede, samspill og gode holdninger. Eier har derfor lov til å rose og oppmuntre hunden så mye han eller hun vil under konkurransen. Sporten passer derfor veldig godt for alle hunder.

I rallylydighet går eier og hund en bane sammen i en bestemt rekkefølge. Banene består av 15-22 skilt med øvelser fra lydighet, agility og freestyle.

Akkurat som i agility, er banene nye for hver gang, slik at fører aldri vet hvilke kombinasjoner som kommer. Alle øvelsene må derfor være trent inn på forhånd.  I rally-lydighet starter alle med 200 poeng og blir trukket for ”feil” som for eksempel stramt bånd, skjeve sitter, uriktig utført øvelse, eller at fører rett og slett går seg bort i banen.

Ved hinderpasseringene gjelder samme regler som i agility med hensyn til vegringer og riv.

Kursets mål er:

Påmelding innen

påmeldingsskjema     med forbehold om minimum 3 deltagere.

Kurset koster

kr     ,- for medlemmer i Elverum HK

kr     , for de som ikke er medlem av Elverum HK

Her er det noen videoer som viser hva rally-lydighet er for noe.