Grunnkurs i Smeller, nesearbeid

Smeller: Hundesporten Smeller er for alle som liker å utfordre hundens unike luktesans. Sporten krever ingen forkunnskaper, er fri for tradisjonelle lydighetsøvelser, og åpen for alle som har hund.

Smeller passer for alle hundeeiere som har lyst til å

• Bruke øvelsene til mental trening
  • Bruke øvelsene til å aktivisere hunden
  • Trene på øvelsene i Smeller
  • Konkurrere i Smeller

Målet med kurset er å gi deltakerne en innføring i de grunnleggende elementene/øvelsene som inngår i Smeller klasse 1.

Instruktør: Tone Eng

Tone er NKK trinn 1 instruktør, og har vært aktiv med hund siden siste del av 80-tallet. Hun har trent hund innen bl.a bruks, agility, blod/viltspor, smeller, ID-spor og jakt. Tone har hatt flere ulike raser, og har i dag en Working Spaniel, «Coach» 3 år, som hun har deltatt med i smeller, rally, lp og jaktprøver. Hun er autorisert instruktør og dommer i smeller, og har vært så heldig at hun har fått være med i utviklingen    av hundesporten, fra den spede begynnelse og frem til godkjent hundesport, under NKK`s paraply. Hun benytter ulike belønningsbaserte metoder i innlæring, som f.eks shaping. Videre legges fokus på bl.a å utvikle et «belønningssystem» (belønning som ikke lenger omhandler bare godbiter og leker) for å få stabile og pålitelige atferder/øvelser i   treningen, og en god relasjon/godt samarbeide mellom hund og eier.

Tid og sted:

23 april                 kl 18-21
30 april                 kl 18-21
7 mai                     kl 18-21

Sted: Klubbhytta  – Elverum hundeklubb

Pris:

Kr 1.600,- for klubbens medlemmer

Kr 1.800,- for ikke medlemmer

Kr 800,- for observatører uten hund

Maks antall deltakere er 4 stk + 2 observatører

Påmelding til kurset innen 9 april 2019

Hunden MÅ ha gyldig vaksinasjon for å delta på kurs i regi av EHK.
Har du oppholdt deg på steder (f.eks utstilling») hvor hunden har vært eksponert for kennelhoste, eller andre smittsomme sykdommer, og/eller du mistenker at hunden er smittebærer; hold hund unna fellesaktivitet /andre hunder i ca 14 dager, for å unngå videre smitte!

Tisper med løpetid er tillatt på kurset, bruk tispetruse i treningslokalet.

Påmeldingsskjema

Hvis interessen  for dette kurset blir stor, vil klubbens medlemmer bli prioritert.